Technieken:   Modern en Antiek

Typerend aan oudere gebouwen is vaak het prachtige stucwerk. De ornamentele stijl is echter niet alleen mooi in kastelen en oude heren huizen. Ook voor moderne nieuwbouw en particuliere woningen is schitterend materiaal aanwezig. De één geeft de voorkeur aan sierlijke krullen en bogen, een ander prefereert strakke lijsten.

Het decoratief stucwerk is verkrijgbaar in tal van maten en bijna overal toepasbaar.Uiterst verfraaid wordt het stucwerk door het te patineren, dat wil zeggen het schilderen in een oude kleur, waardoor het geheel een antiek en daardoor sfeervol aanzien krijgt.Er bestaat bij de firma Oosterman zelfs de mogelijkheid om het stucwerk te laten vermarmeren, het zogenaamde Faux Marbre, een schildertechniek die met het blote oog niet van echt marmer is te onderscheidenNaruurlijk zijn er nog veel meer technieken. Voor elke object een ander techniek.Hieronder staan een aantal van deze technieken beschreven.


Leem

Leem heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Een vochtige ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door het leem wordt opgenomen en pas weer wordt afgescheiden als de ruimte droger is.Het proces van opnemen en afscheiden geldt ook voor warmte. Leem blijft in de zomer koel en in de winter warm.

Hoe groter de massa leem is des te groter dit regulerend effect zal zijn. Daarom werkt Tierrafino het beste in combinatie met een dikkere laag bruine leem als ondergrond.


(placeholder)

Terug